Por una educación pública, gratuita, de calidad y laica, para luchar por la igualdad

Blog

Ensenyants Solidaris / Blog  / El món que volem

El món que volem

cartell aiguaVolem compartir-vos la campanya que hem iniciat aquest curs 2021/22 sobre els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) posant recalcament a l’objectiu de l’ODS 6: «Dret a l’aigua i al sanejament».

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) constitueixen una crida universal a l’acció per a posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i les perspectives de les persones a tot el món. En 2015, tots els Estats membres de les Nacions Unides van aprovar 17 Objectius com a part de l’Agenda 2030 per a aconseguir els Objectius en 15 anys.

Actualment, s’està progressant en molts llocs, però, en general, les mesures encaminades a aconseguir els Objectius encara no avancen a la velocitat ni en l’escala necessàries.

Aquests materials que us presentem pretén ser una petita aportació per part de l’àrea de cooperació internacional de l’STEI Intersindical per a poder treballar a l’aula i difondre la necessitat d’aconseguir els objectius previstes. Els continguts estan compost per un cartell informatiu, un quadern: “El Món que volem” i dos vídeos destinats fonamentalment para el segon cicle d’educació primària.

L’objectiu d’aquesta campanya que s’inclou dins dels projectes de cooperació al desenvolupament que l’STEI Intersindical realitza amb el Fons Menorquí de Cooperació a Guatemala, pretén acostar de manera lúdica als més joves, les conseqüències del model de creixement en el qual vivim així com, la problemàtica de les desigualtats i la necessitat de comprometre’s amb un consum responsable de l’aigua.

Aquesta campanya compta amb la col·laboració de les organitzacions “Justalegria” de Màlaga i UNESCO-ETXEA d’Euskadi, que han cedit solidàriament, els continguts per a la seva elaboració en català.

Així mateix la campanya es realitzarà en diferents països de Centreamèrica, com el Perú, Guatemala, Hondures i El Salvador.

descarrega’t aquí el quadern d’acivitats