Por una educación pública, gratuita, de calidad y laica, para luchar por la igualdad

Blog

Ensenyants Solidaris / Blog  / Premi QUETZAL dels drets humans a Bernardo Caal

Premi QUETZAL dels drets humans a Bernardo Caal

Bernardo Caal, activista indígena de Guatemala, ha estat guardonat, a Bèlgica, amb el Premi Quetzal pels Drets Humans i la Democràcia a Guatemala. L’ha representat la seva germana perquè Bernardo està empresonat des de fa 2 anys, amb una sentència de set anys i quatre mesos. STEI Intersindical hi ha volgut ser present, amb Juan Rodríguez, per fer costat a la seva germana. A més, STEI Intersindical dona suport a la seva defensa jurídica.

El premi és una iniciativa de l’ONG belga Guatebelga. El Premi Quetzal es concedeix a persones individuals, organitzacions o institucions que hagin fet una contribució important als drets humans i la democràcia a Guatemala.

Bernardo Caal va encapçalar l’oposició indígena a la hidroelèctrica Oxec. Bernardo Caal va manifestar: «Soc un pres polític que es troba en aquesta situació per denunciar el segrest dels rius, per declarar que els estan matant, però ho seguiré fent, denunciant el que passa al poble q’eqchi i el saqueig del seu territori. L’objectiu del Ministeri Públic és fer callar i intimidar a la gent»

WhatsApp Image 2019 10 22 at 20.53.06

WhatsApp Image 2019 10 22 at 20.53.07