Por una educación pública, gratuita, de calidad y laica, para luchar por la igualdad

Promoció de l’equitat de gènere i suport integral a les dones i nenes víctimes de violència familiar en el Nord del Marroc

Finançat : Direcció General de Cooperació. Govern de les Illes Balears

Soci local: ATED

País: Marroc

Beneficiaries: 

1.500 Dones en situació de risc d’exclusió social i nenes i professores dels centres educatius de Chefchaouen, Bab Tassa i Tanakob.

El projecte pretén donar continuïtat i ampliar els serveis del Centre d’Escolta i Atenció a les Famílies (CEAF) de Chefchaouen que atén a dones i nenes víctimes de violència familiar. Aquest Centre suposa l’únic servei de la província que garanteix l’atenció psicològica de les dones, així com l’acompanyament jurídic i el suport social necessari per afrontar els casos de violència i d’extrema exclusió social.

El projecte estendrà els serveis del CEAF a la zona rural, on s’han detectat nombrosos casos de violència, i crear o enfortir el que cridem “Clubs d’escolta” en centres d’educació secundària.

Al mateix temps el projecte podrà en marxa un Servei d’Orientació Laboral, així com la programació de diferents formacions, amb la intenció d’afavorir les possibilitats d’integració soci-laboral de les dones.