• Formació a distància
  Formació a distància Visita la nostra pàgina de Cursos Solidaris per a docents de Perú i Guatemala en col·laboració amb docents de Balears i el Pais Valencià.
  Accés a la plataforma de formació

Campanya d'horts escolars 2016/17

Un any més, aquest curs 2016/17, i ja són 14 anys, l'ONGD Ensenyants Solidaris i l'STEI Intersindical iniciam la campanya de suport als horts escolars per a infants de diferents comunitats de Chimaltenango (Guatemala). Com cada any, pretenem sensibilitzar el professorat i l'alumnat de les Illes i transmetre el desig de formar una societat més equilibrada, conscient de les desigualtats socials, de la necessitat de fer un consum responsable i, sobretot, conscient que el canvi social depèn de tots i totes.

Existeix una doble intencionalitat en el nostre projecte:

a) Objectius als centres educatius de les Illes Balears:

- Despertar el valor de la solidaritat cap a les persones que viuen en situacions més desafavorides.

- Treballar en l'àmbit de l’educació per al desenvolupament.

- Treballar els temes transversals referits a l'educació per a la interculturalitat, la igualtat d'oportunitats, la pau i el consum responsable.

 b) Objectius a les escoles del departament de Chimaltenango (Guatemala):

- Posar en marxa a cada una de les escoles de les escoles beneficiàries un hort ecològic.

- Dotar els horts de les eines i llavors necessàries.

- Afavorir l’alimentació escolar per als alumnes de l'escola de la comunitat.

- Fer formació amb les mares per tractar temes com la higiene en l'alimentació, l'alimentació equilibrada, la salut i la higiene corporal, i altres temes que elles proposen.

 Què hem aconseguit?

- Enguany hem donat suport a  9 escoles per realitzar horts escolars al departament de Retalhuleu, Guatemala.

- Que 1.075  alumnes tenguin un complement realment nutritiu al seu berenar escolar.

- Implicació dels pares a través de la participació amb les docents i els infants.

PROPOSTA D'ACTIVITATS QUE ES PODEN FER A L'ESCOLA I AL BARRI

Fer un mercadet solidari on es realitzi la venda de treballs manuals fets pels i per les alumnes (collars, agendes, punts de llibre...) o de joguines de segona mà.

Realitzar una competició esportiva a l'àmbit del poble: curses, torneig de ping-pong, de bàsquet, etc.

Preparar un berenar/dinar escolar:

 • Els alumnes més grans duen coques o preparen panets i es venen en el temps d’esplai.
 • Una classe elabora un berenar de menjar fred i s'ofereix als altres companys, mestres, pares i veïns.
 • Diada de cuines del món, on els pares porten menjars típics del seu poble o país i es venen tiquets per poder degustar-los.

Realitzar un concert, exposició, obra de teatre a l'escola, barriada, festes del poble, casal cultural, etc.

MATERIAL QUE OFERIM

- Maletí de sensibilització: Contes per a mirar el món.

- Veus del Sud (Llibre i DVD).

- El nostre camí no s’atura (Llibre i DVD).

- Cultura àrab: unitat didàctica, guia didàctica i solucionari.

- Carpeta solidària.

- Carpeta amb fotografies de "Les Comunitats desarrelades vistes pels ulls dels infants" i "Famílies del món".

- Material didàctic: Unes pinzellades sobre les Illes Balears i el Rif.

- El bé més preuat, la pau: unitat didàctica guia didàctica i DVD.

 • Gènere
 • Formació
 • Sensibilització
 • Cooperants
 • Cooperació

Estratègia de gènere

La nostra estratègia de gènere està integrada en una mirada feminista. Encara més, està concebuda des dels feminismes, en consonància amb la seva diversitat. Estam convençuts que podem incorporar a la nostra organització un feminisme global, caracterizat per l'equitat com estratègia.

Document en català

Documento en castellanoFormació a distància

El nostre camp natural de treball és l'educació, som docents i entenem que la formació és l'element de partida per a la transformació social. Davant aquesta experiència i les capacitats que podem compartir volem aportar diferents associacions de Guatemala, Perú i El Salvador formació mitjançant cursos a distància gratuïts, impartits per especialistes i docents de reconeguda trajectòria en els diferents camps que es proposin i que realitzen el seu treball de manera solidària.

Plataforma de formació

RocketTheme

Treball de sensibilització

Com a educadors pensam que el paper que li correspon a l'educació i a la  sensibilització  per  al  desenvolupament  és  un  eix transversal fonamental. Consisteix a activar un procés en els àmbits educatius formals i no formals, entenent que els coneixements, actituds i valors no poden separar-se  i  que  s'orienten  a  la  participació,  al compromís  i a l'acció. Sensibilitzar i comunicar, quan parlam de desenvolupament suposa posar l'èmfasi en les relacions entre moviments socials, exercici de la ciutadania, participació i mobilització social. 

 


Ser cooperant

Cooperar, ser cooperant, no és només anar a un país del sud i impartir uns tallers o conviure amb poblacions desarrelades transmetent els seus coneixements o habilitats professionals. Per a nosaltres ser cooperant és participar aquí i allà d’una lluita per denunciar i eliminar els processos de desigualtats existents. Cooperar és una fórmula de treball de igual a igual amb persones o col·lectius greument perjudicats per les relacions injustes d’intercanvi social i econòmic. Cooperació per al Desenvolupament

L'estat espanyol segueix vivint una crisi i pèrdua de qualitat democràtica que es plasma amb l'eliminació de les polítiques de cooperació al desenvolupament que es realitzaven fins a fa pocs anys. Volem seguir compartint amb la gent de la qual tant hem après i per tal motiu el nostre objectiu és seguir acompanyant els processos de lluites socials internacionals per un món més igualitari sota la visió crítica al model econòmic‐social capitalista que se'ns imposa i que és excloent amb els més empobrits.

BetFair F.BetRoll UK Bookies
Top United Kingdom Bookmakers http://betroll.co.uk/